Respect voor mensenrechten (reactie Paleizenstraat)

16 Februari 2023

Respect voor mensenrechten (reactie Paleizenstraat)

Deze mensen hebben recht op opvang, hen laten verkommeren op straat of politieke spelletjes op hun kap is een schending van mensenrechten.

Groen covoorzitster Nadia Naji roept op tot kalmte, respect voor mensenrechten en geen politieke spelletjes op de kap van kwetsbaren.

Naar aanleiding van de ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat en de uitspraken van minister Somers en staatssecretaris De Moor zegt Groen dat er dringend een lokaal spreidingsplan voor de opvang van asielzoekers moet komen.

“De verantwoordelijkheid wordt telkens weer doorgeschoven door de verschillende regio’s. Opvang voor meest kwetsbaren is prioritair. Het is goed dat het kraakpand ontruimd is. Maar de reacties erna zijn schandalig. Uit de cijfers blijkt immers dat heel veel mensen in het opvangcircuit van Fedasil terecht horen. Laten we niet vergeten: deze mensen hebben recht op opvang, hen laten verkommeren op straat of politieke spelletjes op hun kap is een schending van mensenrechten. Het is nu aan staatssecretaris De Moor om dit dossier echt vast te pakken en de mensen te helpen, volgens de regels en wetten die bestaan in ons land.”

Volg onze strijd voor gelijke kansen