Voorzittersverkiezing Groen: leden geven Meyrem Almaci warm afscheid

11 Juni 2022

Voorzittersverkiezing Groen: leden geven Meyrem Almaci warm afscheid

'Vandaag geef ik de fakkel door en dit warme afscheid van de leden ontroert mij.'

Bij de start van het verkiezingscongres van Groen in Brussel namen de leden afscheid van Meyrem Almaci, die 8 jaar lang voorzitster was de groene partij. Samen met haar ondervoorzitter Dany Neudt ontving ze een minutenlange staande ovatie van de aanwezige leden. 'Vandaag geef ik de fakkel door en dit warme afscheid van de leden ontroert mij. Zij zijn de wortels van onze partij en maken elke dag het verschil voor talloze Vlamingen en Brusselaars. Het was een eer hun voorzitster te zijn. Nu is het uitkijken naar wie de komende jaren onze partij zal leiden', aldus Almaci.

Vandaag verkiezen de leden van Groen een nieuw voorzittersduo. Ze doen dat voor het eerst digitaal: elk van de ongeveer 7000 leden kan stemmen. Deze ochtend is ook een fysiek verkiezingscongres in Brussel van start gegaan waar de drie kandidaat-voorzittersduo’s nog een laatste keer met elkaar in debat gaan. Daarna volgt de stemming. Zo’n 400 leden zijn vandaag aanwezig om het slotdebat te kunnen volgen.

De stemming verloopt in verschillende rondes. Zoals het een basisdemocratische partij betaamt, hebben de leden het laatste woord. De eerste stemronde loopt van 10u tot 14u. Als er na de eerste stemronde een duo een meerderheid van de stemmen heeft gehaald, worden de kandidaten rond 15u bekend gemaakt op op sociale media. Een eventuele tweede stemronde loopt van 16u tot 18u, waarna het nieuwe voorzittersduo rond 18u45 bekend gemaakt wordt via sociale media.

Maak kennis met de nieuwe covoorzitters van Groen