Daan stapte in de politiek door de klimaatcrisis; een gigantische uitdaging die systemische oplossingen vereist. En politiek kàn die oplossingen bieden. Maar dan hebben we politici met visie nodig, die moed en daadkracht vertonen om keuzes te maken die ook de toekomst beschermen. Als co-voorzitter van Jong Groen Mechelen, ziet Daan alvast veel engagement en hoop rond zich om van deze wereld werkelijk een betere plaats te maken.

"Rechtvaardig klimaatbeleid is verantwoordelijk gezondheidsbeleid"

Als student geneeskunde, is de link tussen klimaatverandering en onze gezondheid prioriteit voor Daan. Rechtvaardig klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, beschermt ook onze gezondheid. Een beleid waarin we niemand achterlaten, richting een warme en gezonde maatschappij; daarvoor doet hij het. Inclusief meer respect voor onze zorgverleners en sterke sociale ondersteuning.


Groen staat voor lange-termijnoplossingen, en daar is Daan trots op. Geen deadline-politiek voor kortstondige overwinningen, maar verantwoord beleid dat jou op de eerste plek zet en met duurzame oplossingen komt. Een economie die voor jou werkt, niet voor woekerwinsten van klimaatsaboteurs. Mensenrechten respecteren en elkaars menselijkheid erkenning geven.

Solidariteit en verdraagzaamheid. Daarvoor kan je kiezen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?