Groen veroordeelt dreigement vermindering kindergeld

17 Januari 2023

Groen veroordeelt dreigement vermindering kindergeld

'De minister wil kleuters en ouders straffen die de dupe zijn van zijn slecht beleid. Ongehoord.'

'In plaats van scholen extra te ondersteunen wil minister Weyts kindergeld afpakken van kleuters die extra ondersteuning nodig hebben. Zo zou de minister kleuters en ouders straffen die de dupe zijn van zijn slecht beleid. Ongehoord.' Dat reageert Groen-covoorzitster Nadia Naji na de aankondiging van minister Weyts dat hij kindergeld wil afnemen van kleuters die op jonge leeftijd het Nederlands nog niet goed beheersen.

'Sociale rechten zijn niet iets waar je willekeurig mee omspringt. Elk kind in dit land heeft recht op kindergeld. De minister hoort daar geen eigen voorwaarden voor te gaan verzinnen', veroordeelt Naji het dreigement scherp. De Groen-covoorzitster vindt dat de minister zijn eigen verantwoordelijkheid ontloopt en de gevolgen daarvan nu afschuift op de ouders.

'In plaats van de nodige steun te voorzien voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, zoekt de minister nu een stok om de ouders te slaan', klinkt het ook bij Naji. De Groen-covoorzitster benadrukt dat als hij wil inzetten op de taalverwerving van kleuters hij vooral zal moeten inzetten op het terugdringen van het lerarentekort, 'maar daar slaagt de minister maar niet in en probeert hij nu ook nog eens de aandacht van af te leiden', besluit Naji.

Lees wat Groen wil doen tegen armoede