Jouw match:
Jeremie Vaneeckhout

Jouw match:<br>Jeremie Vaneeckhout

Goede betaalbare zorg en eerlijk klimaatbeleid voor iedereen zijn voor jou de prioriteit. Bedankt om je stem te laten horen!

Interessant, we hebben heel wat gemeen! Jij bent waarschijnlijk iemand die helemaal op zijn plooi komt in de natuur? Misschien, is familie voor jou essentieel om je batterijen op te laden? Zorg jij er ook graag voor dat iedereen zich gehoord voelt? Misschien is je inzetten voor een zorgzame maatschappij jouw tweede natuur? In ieder geval: goede betaalbare zorg en eerlijk klimaatbeleid voor iedereen zijn voor jou de prioriteit. Bedankt om je stem te laten horen!

Om duidelijk te maken waar ik voor sta, maakte ik een podcast. Kijk en luister je mee?

Je kan ze ook downloaden op Spotify of Apple Podcasts.

Leer je me graag beter kennen?

'Ik verlies nooit. Ik win of leer.' Deze woorden van Nelson Mandela zijn voor mij een inspiratiebron. Ik had nooit bewust de ambitie om een politieker te worden, maar wel de drive, van jongs af aan, om te strijden tegen onrechtvaardigheid en voor een mooie toekomst voor iedereen.

Ik ben opgegroeid in een groot gezin in Anzegem. Natuur en eerlijke kansen gaan voor mij hand in hand, dus Groen was voor mij de logische partijkeuze. Ik ben een groepsdier. Of het nu in de Chiro was of op school: als er engagement gevraagd werd, stak ik altijd als eerste mijn vinger op. Ik sta in het leven met een flinke portie humor en zelfrelativering. Ik besefte dat politiek de kracht heeft om levens van mensen te veranderen en ging politieke wetenschappen studeren. Ik heb altijd geweten dat ik papa wou worden. Mijn 3 dochters en familie zijn mijn drijfveer en oneindige steun om in de politiek een verschil te willen maken.

Ik vertegenwoordig altijd de stem van degenen naar wie te weinig geluisterd wordt. Als kleinzoon van een landbouwer wil ik een luisterend oor zijn voor de plattelandsburgers. Ik bundel hun verhalen tot beleidsvoorstellen. Ik ben een verzoener en ga altijd op zoek naar verbintenis met andere politieke collega's. Respectvol praten en betrouwbaar handelen zijn prioriteiten in dat proces.

'De meeste mensen deugen.'

Op het welzijn van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren mag niet bespaard worden: het is gewoon te belangrijk. Ik kwam zelf al in aanraking met mensen die helemaal in de knoop liggen en koortsig zoeken naar hulp. Het is mijn missie om te bouwen aan een samenleving waar iedereen toegang heeft tot goede betaalbare zorg. De drempel om hulp in te roepen als je mentale problemen ervaart, moet naar beneden. Ook de wachtlijsten moeten verdwijnen. We zouden toch ook nooit iemand met een gebroken been 6 maanden laten wachten op de nodige zorgen?

In mijn vrije tijd vind je mij thuis. Dan ga ik helemaal op in het spel van mijn dochters en leef me volledig in in de rol die ik krijg. Ik ga vaak met hen op pad in de natuur of we nemen de tuin onder handen . Ik geniet met volle teugen van echte familiemomenten en er is altijd plaats aan onze tafel voor bezoekers. Het zijn noodzakelijke rustmomenten die me energie geven om er te staan in de politieke arena.

Hou ik je op de hoogte?


Volg me op Instagram


Je kan me ook volgen op Facebook en X.