Jouw match:
Tinne Van der Straeten

Jouw match:<br>Tinne Van der Straeten

Je strijdt mee voor een rechtvaardige en gelijkwaardige toekomst voor de kinderen, op een gezonde planeet. Bedankt!

Fijn, wij hebben verschillende raakpunten! Wil dat zeggen dat jij ook een avonturier bent? Zit je vaak met je neus in de boeken en papieren om nieuwe dingen te leren? Hou jij ook van een kop dampende koffie of een flink ochtendloopje voor je de dag begint? Allicht ben jij ook een strijder voor groene energie en een klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. Ik ben blij dat jij ons steunt!

Om duidelijk te maken waar ik voor sta, stuur ik regelmatig een nieuwsbrief. Blijf je graag op de hoogte?

Meld je aan op mijn nieuwsbrief

Leer je me graag beter kennen?

De wereld is voor mij altijd een bruisend dorp geweest en ik kon niet wachten om op ontdekking te gaan. Dat is niet altijd een pad dat over rozen gaat. Het is daar, als zestienjarig lid van de jongerenwerking van de Wereldwinkels, dat mijn politiek engagement ontstaan is. Het idee dat niet iedereen eerlijke kansen krijgt, is voor mij onaanvaardbaar. Die oneerlijkheid is de basis van mijn politiek engagement, en was ook mijn drijfveer tijdens de energiecrisis in 2022. Daarom hebben we met man en macht gewerkt aan de uitbreiding van het sociaal tarief om te voorkomen dat de rekening opnieuw bij de meest kwetsbaren terecht zou komen.

Ik ben geen tafelspringer en voel me goed in een groep. Als minister neem ik steeds de tijd om de voorstellen van politieke tegenstanders te bestuderen. Want ook daar kunnen goede elementen inzitten. Ik ga voor oplossingen die op de lange termijn werken, niet voor steekvlampolitiek die vandaag goed klinkt, maar de situatie morgen moeilijker maakt. Dat vraagt politieke moed, maar ik ben ervan overtuigd dat mensen dat verwachten van politici. De Nieuw-Zeelandse Jacinda Ardern is een van mijn voorbeelden. Ze vergeet nooit de mens in haar beleid.

Ik zie het als mijn opdracht om daadkrachtige beslissingen te nemen. Ik ben geen zwartkijker, maar durf de zaken te benoemen. Met Groen kiezen we vastberaden voor een klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. Dat vraagt moed, zowel van beleidsmakers als van burgers. Ook de brede bedrijfswereld heeft een grote verantwoordelijkheid. Ik zal altijd opkomen voor onze planeet en de meest kwetsbaren.

'Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleren.'

Als ik vrije momenten heb, spendeer ik die graag met vrienden en familie. Het liefst aan lange, rijkelijk gedekte tafels waar we veel lachen en niet over politiek praten, maar over het leven. Ook met mijn dochters ga ik vaak op stap. De natuur in of naar de bioscoop. Zij houden mij scherp en zacht. En kat Wally is er als ik een moment voor mezelf nodig heb, terwijl ik puzzel of brei en zo alles weer op een rijtje zet en met veel goesting verder doe.

Hou ik je op de hoogte?


Meld je aan op mijn nieuwsbrief


Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram, X en LinkedIn.