Jouw match: Nadia Naji

Jouw match: Nadia Naji

Een eerlijk klimaatbeleid en eerlijke kansen voor iedereen zijn voor jou de prioriteit. Bedankt voor je steun!

Aha, wij matchen! Ben jij dan ook een energiebom met een rebels kantje? Hou jij misschien, net als ik, van die heerlijke vegetarische Ottolenghi recepten? Misschien daag je jouw vrienden graag uit voor een avondje gezelschapsspelletjes? In ieder geval: een eerlijk klimaatbeleid en eerlijke kansen voor iedereen zijn voor jou de prioriteit. Bedankt om je stem te laten horen!

Om duidelijk te maken waar ik voor sta, maakte ik een podcast. Kijk en luister je mee?

Je kan ze ook downloaden op Spotify of Apple Podcasts.

Leer je me graag beter kennen?

Net als Pippi Langkous zit ik vol levenslust en kleur ik graag buiten de lijntjes. Van kinds af aan was 'waarom?' één van mijn favoriete woorden. Ik wil altijd alles goed begrijpen en neem niet zomaar iets aan. Die drang om te weten trek ik ook door in de politiek. Ik ben een vurige debater en leg me niet neer bij vage antwoorden. Ik keur de harde politieke stijl die vandaag overheerst af en wil op een constructieve manier aan politiek doen. Ik geloof in nuance en doordachte oplossingen die goed zijn voor mens en planeet.

Ik ben allergisch voor uitsluiting. Als kind met migratieroots werd ik gepest omwille van mijn afkomst en uiterlijk. Die ervaringen vormden een litteken, maar maakten me ook strijdbaar. Omdat mijn ouders het niet zo breed hadden, ging ik als zestienjarige aan de slag aan de kassa in de Delhaize. Toen in eenentwintig was, woonde ik alleen en stond volledig in voor mij eigen onderhoud en studies. Na mijn studies communicatiemanagement kwam mijn loopbaan in een stroomversnelling en werkte ik als communicatieconsultant, journalist, docent communicatie, politiek medewerker en adviseur. En kijk, niets is onmogelijk (nog zo'n motto van me), dus deed ik samen met Jeremie Vaneeckhout een gooi naar het voorzitterschap bij Groen. De dag dat we samen verkozen werden door de leden van Groen staat in mijn geheugen gegrift.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.'

Ik ben overtuigd dat uitstekend onderwijs een basisrecht is voor elk kind en jongere. Als minister van onderwijs heb je impact op de toekomst van kleuter tot jongvolwassene. Gratis, goed onderwijs is belangrijk om iedereen een eerlijke start te geven. Dat gaat van gratis schoolmateriaal, gezonde maaltijden op school tot een juiste balans tussen leren en cultuur en ontspanning. Het is mijn stokpaardje waar ik voor blijf strijden. Want iedereen verdient eerlijke kansen en een succesvol leven. Dit begint in de eerste plaats met een goede leerkracht voor elke klas en extra zorgleerkrachten voor de leerlingen die het nodig hebben.

In mijn vrije tijd vind je mij samen met vrienden rond een tafel met gezelschapsspelletjes. Het liefst combineer ik die avonden met het serveren van lekkere vegetarische maaltijden. Als ik mijn hoofd tot rust wil brengen, zoek ik de natuur op of nestel me in de zetel en kijk een serie. Ook bezige bijen moeten af en toe tot stilstand komen om daarna weer voluit te gaan!

Hou ik je op de hoogte?


Volg me op Instagram


Je kan me ook volgen op Facebook, X en TikTok.