Jouw match: Petra De Sutter

Jouw match: Petra De Sutter

Je strijdt mee voor een rechtvaardige en gelijkwaardige toekomst voor de kinderen, op een gezonde planeet. Bedankt!

Leuk, wij lijken op elkaar! Wil dat zeggen dat je op alle vlakken een levensgenieter bent? Misschien brengen musea en boeken je ook tot rust. Misschien hou je net als ik van uitgebreid tafelen met anderen en ben je graag de kok van dienst. En het belangrijkste: je strijdt mee voor een rechtvaardige en gelijkwaardige toekomst voor onze (klein)kinderen op een gezonde planeet. Bedankt om je stem te laten horen!

Om duidelijk te maken waar ik voor sta, maakte ik een podcast. Kijk en luister je mee?

Je kan ze ook downloaden op Spotify of Apple Podcasts.

Leer je me graag beter kennen?

Ik zie het leven als een stroom van gepaste ogenblikken. Die stroom bracht mij tot in de politiek.

Ik hou van zorgen voor andere mensen. Het welzijn van mens en dier liggen mij na aan het hart. Als professor gynaecologie en hoofd van de fertiliteitskliniek in Gent hielp ik vele koppels met hun kinderwens. Als wetenschapper dook ik in de literatuur en onderzoeken over hormoonverstoorders en de impact hiervan op milieu en gezondheid.

Ik ga voor een heldere, verzoenende politieke stijl en wil een nieuwe wind door de Wetstraat laten waaien. Als minister kies ik voluit voor diplomatie en compromis maar wanneer het moet, ontpop ik mij tot een activiste en vind je mij op de barricades tegen onrecht.

'Je kan de golven niet bedwingen maar je kan wel leren surfen.'

Ik ben een optimistische doorzetter die de groene thema's hoog op de politieke agenda blijft doorduwen. Het is mijn doel om, samen met anderen, een beleid uit te stippelen waar klimaat en milieu gekoppeld én in evenwicht gebracht worden met een landbouwbeleid en een industrieel beleid. Ik zie het als mijn politieke plicht om beleidskaders te scheppen die eerlijke kansen en goede betaalbare zorg voor elk van ons garanderen.

In het weekend kom ik tot rust in het schildersaterlier van mijn vrouw Claire. Ik geniet van wandelingen met onze honden Winston en Nelson. Ik ben een echte boekenwurm en elk zeldzaam vrij moment duik ik met mijn neus in de boeken. Virginia Woolf is een van mijn favoriete schrijvers. Je vindt me ook vaak op blote voeten in de keuken terwijl ik met de klopper een sabayon tevoorschijn tover. Een lekkere hap hoort bij het leven!

Hou ik je op de hoogte?


Meld je aan op mijn nieuwsbrief


Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram, X, TikTok en LinkedIn.