Stikstof: 'Regering redt zichzelf, toekomst natuur en boeren nog erg onzeker'

10 Maart 2023

Stikstof: 'Regering redt zichzelf, toekomst natuur en boeren nog erg onzeker'

'Of niet alleen de regering, maar ook onze natuur en onze boeren vandaag opnieuw toekomstperspectief krijgen, is 'nog erg onduidelijk.'

'Er is een akkoord en dat is meer dan wat iemand nog van deze regering verwachtte. Met dit akkoord redt de regering zichzelf. Maar of ook de natuur en onze boeren hiermee gered zijn, dat is nog maar de vraag', klinkt het bij Groen-fractieleider Björn Rzoska en parlementslid Mieke Schauvliege.

Na een bitse strijd binnen en totale blokkering van de Vlaamse regering, is er eindelijk een doorbraak in het stikstofdossier.

'Tijdens de persconferentie deelden de ministers veel bloemetjes uit aan elkaar, de opluchting over het eigen voortbestaan is blijkbaar groot. Over de concrete inhoud van het akkoord is op dit moment echter weinig bekend. Of niet alleen de regering, maar ook onze natuur en onze boeren vandaag opnieuw toekomstperspectief krijgen, is dus nog erg onduidelijk', aldus de groenen die verwachten het akkoord snel te krijgen zodat ze het grondig kunnen analyseren.

Welke oplossingen ziet Groen voor het stikstofprobleem?