'Regering Jambon, kies eindelijk voor structureel zorgbeleid'

07 Juli 2022

'Regering Jambon, kies eindelijk voor structureel zorgbeleid'

'Wanneer gaat de regering Jambon eindelijk eens structureel zorgbeleid voeren in plaats van altijd achter de feiten aan te lopen?' (Jeremie Vaneeckhout)

Dat reageert Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout op het nieuws dat er een stijging vastgesteld is bij het aantal jongeren dat nood heeft aan begeleiding omdat ze in een verontrustende thuissituatie verkeren. Tijdens de coronacrisis werd daar de sector zelf al voor gewaarschuwd en die voorspelling komt nu uit. 'Deze stijging is niet onverwacht. Dat CD&V-minister Crevits dat zelf ook erkent terwijl er de voorbije twee jaar ook een CD&V-minister aan het roer zat, maakt de situaties eens zo pijnlijk. Wanneer gaat de regering Jambon eindelijk eens structureel zorgbeleid voeren in plaats van altijd achter de feiten aan te lopen?'

De Groen-covoorzitter kaart aan dat dit nieuws niet alleen komt. Niet alleen is er een stijging in problematische thuissituaties, daarnaast is er groeiend gebrek aan voldoende hulpverlening en begeleiding om de stijgende hulpvraag op te vangen. 'Gisteren nog was er het nieuws dat jeugdhulp niet op volle capaciteit kan draaien omdat er niet voldoende personeel is, vandaag blijkt dat de vraag naar jeugdhulp alleen maar verder zal toenemen. De regering Jambon moet een prioriteit maken van de gezondheidszorg voor onze jongeren of er staan ons nog drama's te wachten', waarschuwt Vaneeckhout.

Lees ons standpunt over gezondheid en welzijn