Meyrem Almaci wordt nieuwe commissievoorzitter Cultuur, Jeugd, Media en Sport

18 November 2022

Meyrem Almaci wordt nieuwe commissievoorzitter Cultuur, Jeugd, Media en Sport

'Ik zal de commissie voorzitten met het grootste respect voor iedereen die actief is in de culturele sector.'

Groen-parlementslid Meyrem Almaci zal vanaf 1 december de commissie Cultuur, Jeugd, Media en Sport voorzitten. Ze neemt daarmee de fakkel over van Elisabeth Meuleman. 'Ik zal de commissie voorzitten met het grootste respect voor iedereen die actief is in de culturele sector.'

Almaci studeerde Maatschappelijk Werk met de optie Sociaal-Cultureel werk. Ze studeerde af als licentiate in de vergelijkende Cultuurwetenschap. Als commissievoorzitter keert ze voor een stuk terug naar haar roots. 'Cultuur biedt troost en plezier, brengt mensen samen en zet aan het denken. Het confronteert, doet verwonderen, daagt uit, verlegt grenzen, choqueert en brengt nieuwe perspectieven. Kortom: het is voedsel voor de geest en balsem voor de ziel', klinkt het bij Almaci.

Naast het voorzitterschap volgde Almaci in het Vlaams Parlement alles inhoudelijk op voor Dierenwelzijn. Naast het voorzitterschap van de commissie, zal ze ook als parlementslid alles rond Cultuur opvolgen en minister Jambon daar zelf regelmatig over ondervragen.