Groen: 'We zijn strijdvaardig'

29 September 2023

Groen: 'We zijn strijdvaardig'

'Met de uitslag van de peiling vandaag staan eerlijk klimaatbeleid, mensenrechten en zelfs de toekomst van België op het spel. We zijn strijdvaardig om dit te keren en zullen dat doen ook.'

'Uiteraard vinden wij dit geen goeie peiling. Niet voor ons als partij en vooral niet voor de samenleving: met de uitslag van de peiling vandaag staan eerlijk klimaatbeleid, mensenrechten en zelfs de toekomst van België op het spel. We zijn strijdvaardig om dit te keren en zullen dat doen ook.' Dat is de eerste reactie van Groen-covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout op de peiling die HLN vandaag naar buiten brengt.

'Wij vechten voor wie bezorgd is over de toekomst, voor het klimaat, voor wie het moeilijk heeft om facturen te betalen. Met concrete resultaten. Deze peiling maakt duidelijk dat we dat met nog meer vuur moeten en zullen doen', klinkt het resoluut bij Vaneeckhout.

De covoorzitters uiten daarnaast grote bezorgdheid over de score van extreemrechts in de peiling. 'Vlaanderen dreigt bij de volgende verkiezingen extreemrechts wakker te worden. Een land waar het recht op abortus wegvalt, waar je wordt afgerekend op je huidskleur, waar rechten van holebi’s worden ingeperkt, waar klimaatontkenners vrij spel krijgen en waar zelfs het voortbestaan van België op de helling komt: dat is waar we terecht komen met extreemrechts aan de macht', aldus Naji 'De complete afbraak van onze samenleving door extreemrechts is hoe langer hoe meer een heel reële bedreiging. Wij leren uit deze peiling dat we nog harder zullen moeten knokken om een gitzwarte zondag te voorkomen. En we zullen dat doen ook.'

'2024 wordt een beslissend verkiezingsjaar voor ons land. Groen is de enige partij die extreemrechts niet achterna holt. De keuze is dus helder. En één ding is zeker: wij gaan strijdvaardig naar de verkiezingen', besluiten Naji en Vaneeckhout vastberaden.