Wat wil Groen voor de zorg?

17 Mei 2024

Wat wil Groen voor de zorg?

Werk je in de zorg? Dan ben je waarschijnlijk ook aan het wachten. Op menselijke werkomstandigheden, met tijd om je werk te doen zoals je dat wil kunnen doen. Op een eerlijk loon. Op de dag waarop de werkdruk het niét lastig maakt om verlof te nemen.

Gedaan met besparen op de zorg, gedaan met wachten.

Heb je zorg nodig? Dan ben je waarschijnlijk aan het... wachten. Want meer dan 7.000 jongeren wachten op jeugdhulp. Meer dan 20.000 mensen met een handicap wachten op zorgbudget. Voor kinderopvang moet je tegenwoordig tot anderhalf jaar wachten. En een rusthuis is vaak onbetaalbaar, ook al heb je je leven lang gewerkt.

Jij verdient de hulp die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt. Of je nu een been breekt of met kopzorgen zit. En dat kan alleen als de zorgsector de steun krijgt die nodig is.

Want werk je in de zorg? Dan ben je waarschijnlijk ook aan het wachten. Op menselijke werkomstandigheden, met tijd om je werk te doen zoals je dat wil kunnen doen. Op een eerlijk loon. Op de dag waarop de werkdruk het niét lastig maakt om verlof te nemen.

Gedaan met wachten: er moet meer geld naar de zorg

Het is hoog tijd dat de zorg meer krijgt dan applaus, want op de gezondheid van mensen bespaar je niet. Voor ons is jouw welzijn en dat van je patiënten de prioriteit, niet de winsten van aandeelhouders. Groen wil meer geld, meer personeel, meer middelen. Gedaan met maandenlang op een wachtlijst staan en torenhoge rekeningen. Gedaan met hoge werkdruk en personeelstekorten.

Onze oplossingen:

💚 Meer loon, ondersteuning en inspraak voor zorgpersoneel
💚 Betaalde eindstages en ruimte voor stagebegeleiders om stagiairs echt op te leiden
💚 Een betere taakverdeling, niet alleen op basis van diploma, ook op basis van wat je kan
💚 Betere ondersteuning voor mantelzorgers (mensen die zorg opnemen voor familie of vrienden die dat nodig hebben)
💚 Meer groeikansen
💚 Meer flexibiliteit in plaats van starre regeltjes: zorgteams moeten zich zelf kunnen organiseren
💚 Buurtgerichte zorg: zo creëren we een team voor mensen die zorg nodig hebben en verlagen we de druk op ziekenhuizen en woonzorgcentra

Klaar met wachten? Stem Groen