Stijn Bex fractieleider voor Groen in Brussels Parlement

26 Juni 2024

Stijn Bex fractieleider voor Groen in Brussels Parlement

"Wij willen Brussel blijven veranderen vanuit de prioriteiten die de groene kiezers ons meegegeven hebben: een leefbare stad, met betaalbare woningen en eerlijke kansen voor iedereen."

Stijn Bex wordt fractieleider voor Groen in het Brussels Parlement en in de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Dat heeft de Groen-fractie dinsdag unaniem beslist. Groen werd twee weken geleden afgetekend de grootste Nederlandstalige partij in het Brussels Parlement. "Samen met mijn collega’s zal ik de stem vertolken van de Brusselaars die Groen en Elke Van den Brandt een sterk mandaat hebben gegeven om Brussel te blijven veranderen.", aldus Bex.

"Bex is een dynamisch parlementslid dat zich de voorbije legislatuur in het Vlaams Parlement liet opmerken door stevig oppositiewerk tegen het weinig ambitieuze mobiliteitsbeleid van de Vlaamse regering en die steevast de stem van de Brusselaars vertegenwoordigde in het Vlaams Parlement," klinkt het bij Groen-covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout. "Als Brussels fractieleider kan hij dat werk in een andere rol verderzetten."

Bex werkte de afgelopen legislatuur vanuit de oppositie in het Vlaams Parlement op verkeersveiligheid, openbaar vervoer en fietsbeleid, waarbij hij steeds het contrast schetste tussen het mobiliteitsbeleid in Brussel en dat in Vlaanderen. Bex: "Dankzij minister Elke Van den Brandt herademde Brussel: we zorgden voor gezondere lucht, meer groen, meer en beter openbaar vervoer en meer veilige fietspaden. De komende jaren willen we dat werk verder zetten. Ik ben dan ook fier en enthousiast om mijn rol als fractieleider op te nemen. Wij willen Brussel blijven veranderen vanuit de prioriteiten die de groene kiezers ons meegegeven hebben: een leefbare stad, met betaalbare woningen en eerlijke kansen voor iedereen."