Jeremie Vaneeckhout

Ondervoorzitter en Vlaams parlementslid

Jeremie werkt graag samen met anderen aan heel concrete en haalbare oplossingen. Eerlijkheid, durf, creativiteit en vooral positieve energie staan voor hem centraal. Jeremie verbindt mensen van alle slag en hij doet dat vol passie als nationaal ondervoorzitter van Groen en Vlaams parlementslid. Hij was ook acht jaar lang schepen in zijn thuisgemeente Anzegem.

'Landbouw en natuur hebben net zo nood aan verbinding als de rest van de samenleving'

Een politiek die dicht bij de mensen staat, begint volgens Jeremie bij een sterk lokaal bestuur en een goed uitgebouwd verenigingsleven. Als schepen in Anzegem koos hij voor een gemeente op maat van kinderen en ouderen. Een cruciale keuze, met een fijnere leefomgeving tot gevolg, voor iedereen.

In het Vlaams Parlement strijdt hij ook voor een nieuw landbouwmodel dat iederéén een toekomst biedt. Lekker en betaalbaar voedsel dat gezond is voor mens en milieu, met een eerlijke prijs voor landbouwers. Landbouw en natuur hebben net zo nood aan verbinding als de rest van de samenleving, vindt Jeremie.

Die verbindende kracht vormt de rode draad door zijn leven. Jeremie is altijd erg actief geweest in het verenigingsleven. Hij was onder andere hoofdleider van de chiro en voorzitter van de jeugdraad. Zijn enthousiasme over samenwerking is dan ook nooit ver weg.