Jeremie Vaneeckhout

Ondervoorzitter en Vlaams Parlementslid

Jeremie Vaneeckhout werkt graag samen met anderen aan concrete en haalbare oplossingen. Eerlijkheid, durf, creativiteit en vooral positieve energie staan voor hem centraal. Jeremie verbindt mensen van alle slag en hij doet dat vol passie als nationaal ondervoorzitter van Groen en als Vlaams Parlementslid. In dat parlement strijdt hij voor een gezond platteland, een evenwichtige visserij en goed leven voor jeugd en ouderen. Bovendien breekt hij een lans voor democratische vernieuwing en sterke lokale besturen.

'Ik wil tonen dat politiek het leven van mensen kan verbeteren. Door te vertrekken van hun zorgen, hun wensen en hun ideeën'

Die thema's zijn een logische keuze voor Jeremie. Hij komt uit de landelijke, West-Vlaamse gemeente en was er zeven jaar lang schepen voor Jeugd, Sport, Cultuur, Armoedebeleid, Ruimtelijke Ordening, Klimaat en Natuur. Hij zette er elke dag zijn schouders onder een leefbare gemeente op maat van kinderen en ouderen.

Mensen verbinden vormt de rode draad door zijn leven. Jeremie is altijd erg actief geweest in het verenigingsleven. Hij was onder andere hoofdleider van de chiro en voorzitter van de jeugdraad. Zijn enthousiasme over samenwerking is dan ook nooit ver weg.